…Or not! – En Human Design Grundsætning

Human Design er et binært system, og således er grundsætningen "or not" ikke at komme uden om i fortolkningen af charts. Vi kan udleve noget - eller ej (or not).

Human Design formidler menneskets (og biversets) dualitet og giver os ingen facitter, men potentialer. Der er et autentisk selv og et Not-Self. Der er Personlighed og Design.

Og det er et "enten" og et "eller."

Pga. systemets (og vi menneskers) dualitet er “or not” netop et væsentligt aspekt at medtænke – både når vi tolker charts, og når vi generelt formidler Human Design.

Human Design er dertil et system med fokus på det levede eksperiment, og af denne grund fungerer entydige statements sjældent uden for kontekst. Systemet er ikke moralsk, der er intet rigtigt eller forkert. Der er kun, hvad der er korrekt for os hver især - og dét er en personlig sag.

Vi kan derfor ikke definitivt sige: "Da du er denne Auratype, har denne Profillinje, Gate eller Channel etc., er du på denne måde." Der vil altid kunne kobles et meget vigtigt "or not" på. Det kan nemlig ligeså godt være "or not", der er tilfældet.

Ra har sammenlignet at være Projector (or not) med en graviditet: “You’re either pregnant or not. There is no middle ground”. Det samme gælder det at være projector. “Du lever enten som en Projector eller ej. Der er ingen middelvej.”

Vi kan altså udleve vores natur eller ikke.

Så simpelt og samtidig så komplekst.

Forrige
Forrige

Hvad er en Reflector i Human Design?

Næste
Næste

Vores designs er dybt unikke – upåagtet af hvilken auratype, vi er.